Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رئیس دانشگاه علوم قضایی از این دانشگاه به عنوان یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی یاد کرد و گفت: این دانشگاه سالانه سیصد نفر را فارغ التحصیل کرده و به عنوان قاضی به دستگاه قضایی تحویل داده است.

محمدجواد شریعت باقری رئیس دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری قوه قضاییه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، درباره تأسیس و عملکرد دانشگاه علوم قضایی و چگونگی جذب دانشجو توسط این دانشگاه اظهار کرد: قانونی که برای تأسیس این دانشکده به تصویب رسید به یک سال و نیم قبل از انقلاب اسلامی برمی گردد، یعنی خرداد سال ۵۶؛ ولی پس از تصویب این قانون در سال ۶۱ دانشکده با همت و تلاش شهید گرانقدر آیت الله دکتر بهشتی به طور رسمی آغاز به کار کرد و سپس به دانشگاه تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ۳۶ سال گذشته، دانشگاه علوم قضایی به طور مرتب دانشجویانی را پذیرش و به طور متوسط سالیانه سیصد نفر را فارغ التحصیل کرده و به عنوان قاضی به دستگاه قضایی تحویل داده است.

وی گفت: بنابراین حدود ۹ الی ۱۰ هزار نفر از کسانی که قاضی شدند، یا در حال حاضر شاغلند، یا بازنشسته شدند و یا برخی از آن‌ها به هر دلیل بیرون رفتند و وکیل شدند.

شریعت باقری ادامه داد: هدف از تأسیس این دانشگاه که قبلأ دانشکده بوده و درحال حاضر دانشگاه شده، این است که دانشگاهی مختص به قضات آینده باشد و آموزش‌های حقوقی لازم را به آن‌ها آموزش دهد  علاوه بر آن دانشجویان در ضمن تحصیل بتوانند به دادگاه‌ها مراجعه و کارآموزی ببینند.

این استاد دانشگاه در خصوص تمایز این دانشگاه با دانشگاه‌های دیگر گفت: دانشجویانی که اینجا تحصیل می‌کنند نسبت به سایر دانشکده‌های حقوق در درجه اول این امکان و فرصت را پیدا می‌کنند که به دادگاه‌ها بروند و کارآموزی ببینند وبنابراین در زمان تحصیل با مسائل مربوط به دادگاه‌ها آشنا می‌شوند و این یک امر ضروری است.

شریعت باقری ادامه داد: همچنین تعدادی از دروس را عملأ دو برابر سایر دانشکده‌های حقوق می‌گذرانند. مثلأ آیین دادرسی مدنی، آیین دادرسی کیفری و دروس فقهی، اگر دو ساعت باید باشد اینجا ۴ ساعت می‌گذرانند یعنی همان دو واحد را می‌گذرانند، ولی دو برابر ساعت سایر دانشکده‌های حقوق.

رئیس داتشگاه علوم قضایی تصریح کرد: علاوه بر دو مورد قبلی دانشجویان در مدت تحصیل علاوه بر اینکه با دادگاه‌ها آشنا می‌شوند با نهاد‌های مختلف و دستگاه‌های اجرایی نیز آشنا می‌شوند و بخش‌های مختلف قوه قضائیه از جمله دیوان عالی کشور و دیوان عدالت اداری را از نزدیک می‌بینند. از طرفی هم زمانی که دانشجوی دانشگاه علوم قضایی می‌شوند تعهّد می‌دهند که بعد از تحصیل در قوه قضائیه ادامه خدمت بدهند، از این رو می‌دانند در آینده نزدیک قرار است چه کاری انجام بدهند.

شریعت باقری درباره اقدامات انجام شده در جهت ارتقاء سطح علمی دانشجویان بیان کرد: در جذب داوطلبان ورود به دانشگاه علوم قضایی هر سال سخت‌گیری بیشتر می‌شود به نحوی که الان رتبه‌های دورقمی و تک رقمی کنکور سراسری جذب این دانشگاه می‌شوند، رتبه‌های سه رقمی ما در سال جاری زیر ۵۰۰ بوده است؛ بنابراین نخبگان و برترین‌ها را برمی گزینیم. 

وی افزود: همچنین در این دانشگاه تلاش کردیم از بهترین اساتید استفاده کنیم و برای ارتقاء سطح علمی اساتید خودمان با جلسات گوناگون هم اندیشی و غیرهم اندیشی به این امر کمک کردیم. چون قوام واستحکام دانشگاه‌ها به استاد است، به ساختمان، اتاق، میز وصندلی نیست، استاد نقش مهمّی ایفا می‌کند. برای تحقق این کار در فراخوان‌های وزارت علوم مرتب شرکت می‌کنیم تا بهترین اساتید را جذب کنیم. هم اکنون درخواست‌های بسیاری برای استادی در اینجا داریم، ولی همانند جذب دانشجو، درجذب استاد هم سخت گیری می‌کنیم.

رئیس دانشگاه علوم قضایی ادامه داد: سومین کار ایجاد انضباط است. در برپایی کلاس ها، در حضور به موقع دانشجویان و در برنامه‌ریزی‌های آموزشی سعی کردیم انضباط خوبی برقرار کنیم به نحوی که کلاس‌ها جدی برگزار شود. ایجاد نظم و انضباط اقدام مهمی است که کمک می‌کند سطح علمی دانشگاه بالا برود.

وی تصریح کرد: در دانشگاه علوم قضایی سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری داریم که همه دانشجویان پس از فارغ التحصیلی از وزارت علوم مدرک می‌گیرند؛ بنابراین ما مرکز آموزش قضات نیستیم. ما قضات فعلی را تربیت نمی‌کنیم بلکه قضات آینده را تربیت می‌کنیم. وظیفه آموزش قضات فعلی به ما سپرده نشده است. ما وظیفه آموزش قضات آینده را برعهده داریم. ولی در زمینه قضات فعلی هم پیشنهاداتی را مطرح کردیم و گاهی دوره‌های پراکنده برگزار کردیم.

شریعت باقری در ادامه به رویه‌های قضایی انتشار یافته از سوی دانشگاه علوم قضایی اشاره کرد و گفت: رویه‌های قضایی دانشگاه علوم قضایی در سه مجموعه چاپ می‌شود. حقوق جزا، حقوق عمومی و حقوق خصوصی. آرایی که دردادگاه‌ها صادرمی شوند و قابل توجه است آن‌ها را در این مجموعه کتاب‌ها منتشر می‌کنیم.

رئیس دانشگاه علوم قصایی خاطرنشان کرد: سپس از یک استاد رشته حقوق دعوت می‌کنیم که در مورد آن رأی تفسیر و نظریه بنویسد. یعنی توضیح بدهد آن رأی چه می‌گوید وچه نقاط قوت و احیانأ ضعفی دارد به نحوی که وقتی یک پژوهشگر ویا دانشجو، رأی را می‌خواند کاملا متوجّه می‌شود که موضوع و نقاط قوت و ضعف این رأی چیست. ضمنأ با انتشار آراء، خود به خود عیب‌ها و اشکالات احتمالی خوانده و برطرف می‌شوند. این کار در سایر کشور‌ها انجام شده، ولی در ایران به این شکل انجام نشده است. ما معاونت پژوهشی را مأمور کردیم در قالب یک فصلنامه این آراء را منتشر کنند که در طول ۲ سال گذشته از هر کدام از فصلنامه‌ها چند شماره منتشر کرده ایم.

وی هدف از انتشار این رویه‌ها را بررسی آرا عنوان کرد و گفت: هدف از انتشار رویه‌های قضایی به صورت مجله و نشریه این است که ما پس از انتشار آراء را بررسی و معرفی کنیم. در یکی از آن سه شماره که مربوط به حقوق جزاست می‌توان راجع به مجازات‌های جایگزین هم بحث کنیم.

این حقوقدان درباره اینکه در آینده در این دانشگاه رشته‌های حقوق بشری هم تدریس خواهد شد گفت: نزدیک به دو سال است که پیگیر این موضوع هستیم که یک رشته کارشناسی ارشد حقوق بشر تأسیس کنیم. در اینباره بحث‌های مقدماتی نیز انجام شده و امیدواریم بتوانیم در آینده این رشته را تأسیس کنیم. قصد ما تدریس رشته حقوق بشر در مقطع فوق لیسانس است و به همین دلیل با وزارت علوم در حال مکاتبه هستیم تا انشالله به نتیجه برسیم.

شریعت باقری به ارتباط دانشگاه علوم قضایی با دیگر دانشگاه‌ها هم اشاره کرد و گفت: ما یا یک اداره به نام دفتر همکاری‌های بین المللی داریم. در این اداره ارتباط با سایردانشگاه‌های دستگاه قضایی کشور‌ها پیش بینی شده است. در این مدت سعی کردیم از ظرفیت‌های این بخش بی بهره نمانیم. مثلأ گاهی با شخصیت‌های برجسته از کشور‌های مختلف جلسه و نشست داشتیم. در این راستا، با فرستاده ویژه نخست وزیر ژاپن، هیأت حقوقی و قضایی چین، هیأت عالی رتبه قضایی ایتالیا، هیأت داوری سوئیس، دادستان کل بلاروس، استادان دانشگاه سوربون و دادستان کل قطر جلسات و ملاقات‌هایی داشته ایم. با دبیر کل سازمان کنفرانس لاهه (هلند) تفاهم نامه امضاء کردیم.

این حقوقدان عرصه بین الملل ادامه داد: همچنین با شخصیت‌های برجسته از مؤسسه مطالعات عالی علوم جنایی ایتالیا که از طریق ستاد حقوق بشر هماهنگ شده بودند جلسه سخنرانی برگزار کردیم. با وجود کمبود امکانات و مسائل و اولویت‌های دیگری که داشتیم دراین بخش ساکت نماندیم و در حد توان تلاش کردیم. از طرفی با هماهنگی وزارت امور خارجه وا مور بین الملل قوه قضائیه، علاوه بر ستاد حقوق بشر با صاحب‌نظران، اساتید و شخصیت‌هایی که به دعوت برخی نهاد‌ها و یا دانشگاه‌ها می‌آیند نشست‌های مشترکی را برگزار می‌کنیم. ولی به هر حال تمرکز شدیدی روی این مسأله نداشتیم. شاید دلیلش این بوده که دانشگاه علوم قضایی وظیفه دارد بیشتر قضات آینده را تربیت کند. 

وی درپایان گفت: به نظر من دانشگاه علوم قضایی الان در وضعیت فوق العاده خوبی است؛ یعنی یک دانشگاه استاندارد از نظر آیین نامه ها، مقررات، اجرای آنها، جذب دانشجو و استاد است. دانشگاه علوم قضایی یکی از بهترین و مهمترین دستاورد‌های انقلاب اسلامی است که بعد از انقلاب تأسیس شده است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دانشگاه علوم قضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۴۸۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران را به ۲۰ میلیون برسانیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر بهرام عین‌اللهی در هجدهمین جشنواره آموزشی دانشگاه که صبح امروز در تالار امام خمینی(ره) برگزار شد، با مرور تاریخ پرافتخار حوزه سلامت در ۴۵ سال گذشته اظهار کرد: امروزه به جایی رسیدیم که دستاوردهای حوزه سلامت یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی معرفی ‌می‌شود و جهانیان از این دستاوردها به نیکی یاد می‌کنند. در حوزه سلامت در منطقه جزو قوی‌ترین کشور و در دنیا از کم‌نظیرترین کشورهای جهان هستیم.

به گفته وی، تبلور دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علی‌رغم راه‌اندازی در دوران پهلوی، با شروع انقلاب رقم خورد و حضور اساتید برجسته‌ای که موجب جهش و نوآوری در رشته‌های مختلف شدند، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را سرآمد کرد.

عین‌اللهی ادامه داد: جشنواره آموزشی برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار و سپس در دوره‌های بعد در سطح کشوری طراحی شد. این جشنواره نشان دهنده کیفیت فعالیت‌های آموزشی در حوزه های مختلف است.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بسیاری از این فعالیت‌ها نیاز به تامین منابع از سوی دولت دارد گفت: با تلاش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یک درصد ارزش افزوده که منبع پایداری است، به حوزه سلامت اختصاص داده شد. تصمیمات در خصوص برداشتن سقف حقوق اساتید، حقوق پلکانی و فوق‌العاده خاص نیز در مجلس کلید خورد که کمک بزرگی به وزارت بهداشت بوده است.

تمدن نوین ایرانی اسلامی مسائل سلامت محور را حل می‌کند

وزیر بهداشت اظهار کرد: ما یک هدف بزرگ داریم و باید به سمت آن حرکت کنیم. این هدف ترویج تمدن نوین ایرانی اسلامی است که بسیاری از مشکلات از جمله مسائل سلامت محور را حل می‌کند. نباید تصور کنید که همواره غربی‌ها پیشتازند و ما باید از آنها الگوبرداری کنیم.

عین‌اللهی با اشاره به فرهنگ ایرانی اسلامی حاکم در کشور اظهار کرد: خانواده مهمترین مولفه سلامت است و سلامت فقط به جسم محدود نمی‌شود، خانواده بزرگترین نقش در حفظ سلامت جامعه را دارد و سبک زندگی در خانواده ایجاد می شود. این نقطه ضعفی است که در سیستم سلامت سایر کشورهای جهان وجود دارد.

به گفته وزیر بهداشت، ایران از نظر فرهنگی بسیار غنی است، ایثارگری کارکنان سلامت نشات گرفته از همین فرهنگ است؛ در دوران بحران کرونا نزدیک به ۳۰۰ نفر شهید سلامت گزارش شد.

عین‌اللهی بیان کرد: باید سلامت را در ابعاد جسمی، مادی و روحی و معنوی در نظر گرفت، در همین راستا اجرای طرح سلامت خانواده در کشور آغاز شد و اکنون در ۱۹۵ شهرستان در حال اجراست. در این طرح انسان‌های سالم پیش از ابتلا به بیماری رصد می‌شوند.

جامعه‌نگری؛ عامل حرکت دانشگاه به سمت نسل سوم و چهارم

وزیر بهداشت همچنین اظهار کرد: ماموریت بخش‌ها و حوزه‌های دانشگاه باید در جهت جامعه باشد و بر اساس نیاز مردم تعریف شود. این جامعه‌نگری از همان ابتدا در میان اساتید مطرح دانشگاه‌ علم پزشکی شهید بهشتی وجود داشت. این رویکرد منجر به حرکت دانشگاه به سمت نسل سوم و چهارم خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ۲۵ درصد عوامل بیماری زا به وزارت بهداشت مربوط است و مابقی به سایر حوزه‌ها ربط دارد، گفت: دانشگاه‌ها باید دنبال همین سایر مسائل موجود خارج از بدنه وزارت بهداشت باشند.

دکتر عین‌اللهی ضمن تاکید بر لزوم توجه به تحقق شعار جهش تولید و رفع نیاز مملکت، گفت: برخی دانشگاه‌ها علی رغم قدمت، تولید ندارند. دانشگاه‌ها باید اهداف دانش‌بنیان و فناوری‌های نوین را دنبال و به سمت خودکفایی حرکت کنند.

وزیر بهداشت تحقق جهش تولید و مشارکت مردم را در گروی ماموریت دانشگاه‌ها دانست و گفت: انتظار من از معاونت پژوهشی و ۸۵۰ مرکز کشور این است که جامعه‌نگر باشند و مشکلی را حل کنند.

وی سرمنشا بسیاری از پیشرفت‌های علمی را دانشجویان اعلام کرد و گفت: از این ظرفیت در حوزه پژوهش و تولید بهره بگیرید. همچنیت بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب باید در جهت تمدن نوین ایرانی اسلامی و مرجعیت علمی گام بردارید که این مهم دست یافتنی است.

وزیر بهداشت مهمترین اصل رسیدن به مرجعیت علمی را نیروی انسانی، استاد و عضو هیئت علمی خواند و افزود: افتخار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی داشتن اساتید برجسته است.

عین‌اللهی با بیان اینکه تداوم حضور استادان متدین و متخصص در این دانشگاه نقش مهمی دارد، تاکید کرد: دانشگاه به اساتید ارزش می‌دهد اما باید این ارزشگذاری دو طرفه باشد.

وی با تاکید بر اهمیت بهره‌گیری از روش‌های نوین آموزشی، بیان کرد: واحد توسعه آموزش EDC باید در بیمارستان‌ها نیز مستقر شود. همچنین آموزش فعال مدنظر است و باید دانشجو به مشارکت در کلاس ترغیب شود، اخلاق حرفه‌ای داشته باشد و مسئول باشد، چراکه دومین عامل رشد دانشگاه دانشجوست و در مجامع علمی بسیاری به این قشر بها داده می‌شود.

عدالت و تعالی نظام سلامت؛ اصلی‌ترین سیاست‌های وزارت بهداشت

به گفته دکتر عین‌اللهی، عدالت و تعالی نظام سلامت به عنوان اصلی‌ترین سیاست‌های وزارت بهداشت تعریف می‌شود و در مسیر تحقق آن گام‌های مهمی برداشته شده است.

وی با اشاره به دستمزد دستیاران گفت: سال ۱۴۰۰ حقوق رزیدنت‌های مجرد دو میلیون تومان و حقوق رزیدنت‌های متاهل سه میلیون تومان بود؛ اما این حق الزحمه امروز نزدیک به ۱۲ و ۱۵ میلیون تومان به اضافه کارانه شده است. امیدواریم بتوانیم حقوق آنها را به بالای ۲۰ میلیون تومان پول برسانیم.

وزیر بهداشت بر ضرورت پیشبرد اهداف با تلاش‌های گروهی در دانشگاه تاکید کرد و گفت: مراکز تحقیقاتی باید گروهی اداره شود.

دکتر عین‌اللهی ضمن تشکر از ریاست دانشگاه، معاونین و مدیران برای برگزاری این جشنواره و تکریم حضور اساتید برجسته علوم پزشکی که نقش پررنگی در پیشبرد آموزش داشته‌اند، یادآور شد: توسعه امکانات آموزشی، اسکیل لب و آزمایشکاه‌های جامع تحقیقاتی، برگزاری کلاس های درسی زودبازده و استفاده از تکنیک های سمعی بصری در حوزه آموزش اهمیت دارد. با نو شدن مراکز تحقیقاتی امیدواریم جهشی را در حوزه تولید به ویژه دارو شاهد باشیم.

کد خبر 6099541

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی۶ دانشکده موضوعی جدید در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • علت عدم گرایش به رشته‌های علوم پایه و فنی بررسی شود
  • گرایش جوانان به رشته های علوم پایه و فنی مهندسی در حال کاهش است
  • امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران را به ۲۰ میلیون برسانیم
  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • توزیع بیش از ۶۰۰ مورد تجهیزات بیمارستان در خراسان جنوبی
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد